Trädfällning Gnesta

Professionell skonsam trädfällning, trädvård och vedproduktion

Exempel på omdömen från våra uppdragsgivare

Professionell skonsam trädfällning, trädvård och ved lokalt i Gnesta

Utifrån vår bas i pittoreska Trosa kommun utför vi trädfällning i Gnesta med omnejd.

Våra kunder brukar säga att vi är snabba, proffsiga och att de känner trygghet i att anlita oss för trädfällning, trädvård och vedhantering

Som professionella trädfällare i Gnesta har vi dokumenterad utbildning – exempelvis motorsågskörkort ABC, Certified Professional TreeClimber (CPT) och TCYK9 Yrkesbevis Beskärning & Trädvård – för att kunna utföra uppdrag åt privatpersoner, kommuner, markägare, väg- och samfällighetsföreningar.

För din trygghet är vi ansvarsförsäkrade i Länsförsäkringar Sörmland.

Den vanligaste frågan vi får är ”Vad kostar det att fälla ett träd?”. För att kunna besvara den frågan seriöst behöver vi se trädet.

Ibland kan det räcka med att du skickar bilder som underlag för en prisindikation. Säkrast för båda parter är att vi bokar ett kostnadsfritt offertbesök för en så träffsäker offert som möjligt.

Trädfällning Gnesta – Markfällning

Vi hjälper dig med det mesta när det kommer till trädfällning i Gnesta, från enstaka träd på tomter till avverkning inför om- eller nybyggnation. För privatpersoner finns möjlighet till RUT-avdrag med hela 50 procent på arbetskostnaden.

I samband med trädfällning i Gnesta ombesörjer vi även bortforsling, stubbfräsning och andra kringtjänster.

Med rätt kompetens och utrustning tar vi oss an olika uppdrag, från markfällning av enklare träd till avancerad trädfällning och sektionsfällning nära hus, ledningar och vägar.

Trädfällning Gnesta – Sektionsfällning

När träd vuxit sig stora och/eller står så till att det inte längre är säkert att fälla dem från marken är sektionsfällning – exempelvis genom klättring – en bra lösning.

På väg upp i trädet kapar klättraren bort alla grenar. Därefter fälls toppen, som antingen får falla fritt eller firas ned lugnt och stilla.

Härefter kapas stammen i bitar (sektioner) som likt toppen får falla fritt alternativt vid behov firas ned till marken.

Vid sektionsfällning följer vi Arbetsmilljöverkets och försäkringsbolagens krav och väljer att av arbetsmiljö-, säkerhets- och försäkringsskäl vara minst två personer på plats, en klättrare och en klättrande markman, även kallad ”Groundie”.

Göra ved av dina träd med RUT-avdrag?

Visste du att ni kan få RUT-avdrag (50 procent på arbetskostnaden) när vi fäller träd i Gnesta och direkt kapar och klyver dem till färdig ved med vår mobila vedprocessor?

Vedprocessorn har kapacitet att kapa och klyva cirka tre till fyra kubikmeter ved per timme.

Med lite tur klyver vi veden så den hamnar direkt in i ert vedförråd.

Har ni inget vedförråd? Lugn, vi har byggt stabila och snygga vedförråd till flera nöjda vedkunder.

I samband med avverkning händer det att vi får tillgång stammar och kan göra färdig ved för försäljning i storsäckar (1 1/2 kbm). 

Vi utreder även möjligheterna att förvara och sälja torr ved i 40 liters säckar.

Trädfällning Gnesta – Avverkning

Som manuella huggare och trädfällare erbjuder vi väg- och samfällighetsföreningar i Gnesta med omnejd riskinventering, röjnings- och avverkningstjänster, ofta i känslig natur.

Vid avverkning av exempelvis barkborregranar erbjuder vi projektledning, skotning, bortforsling och kontaktar skogsbolag för försäljning av grot och stammar.

Trädvård Gnesta – beskärning i stället för trädfällning

Om ett träd vuxit sig (för) stort kan beskärning vara ett alternativ till trädfällning. Beskärning genom kronhöjning, ta bort, in och/eller ned några av trädets grenar, ibland till och med hamla trädet, kan vara vägen till att behålla ett träd många år till.

Utöver trädfällning – Häckklippning och bortforsling

”Ni som är trädfällare, kan inte ni …?”

Vi får vi ofta frågor – förhoppningsvis för att folk uppskattar vårt sätt att arbeta – om vi kan hjälpa till med allt möjligt; anlägga parkeringsplatser och uppfartsvägar, bygga vedförråd, vinterförtöja bryggor och en hel del annat.

I dagsläget fokuserar vi vår kompetensutveckling och våra tjänster till allt som är relaterat till trädfällning. Däremot rekommenderar vi gärna andra specialister inom bygg- och anläggning.

Bortforsling av ris och stammar är däremot en självklarhet för oss att erbjuda i samband med trädfällning.

Häckklippning är närbesläktat med beskärning varför vi erbjuder även det.

RUT-avdrag med 50 procent på arbetskostnaden

Som privatkund i Gnesta har du möjlighet till 50 procents RUT-avdrag på trädfällning och annat arbete vi utför på din tomt, även när vi kapar och klyver dina träd till färdig ved.

Om det här låter bra är du alltid välkommen att kontakta oss för kostnadsfri offert,

Torgny ”Trädfällare” Steen

KONTAKTA OSS HÄR

 

Kontakta oss

Kontakta oss via formuläret nedan. Vi återkommer så snart som möjligt till er.  Trädfällning

  Vi hjälper er hela vägen med säker trädfällning, avancerad sektionsfällning och klättring samt bortforsling. Även större avverkning inför nybyggen och hos väg- och samfälligheter.

  Få kostnadsfri offert

  Rå ved

  Oftas kan du köpa lokal nykluven rå ved i storsäck (1,5 m3) Rå ved betyder att den behöver torka innan du kan elda den. Hur länge beror på årstid och klimat.

  Förboka rå ved

  Torr ved

  Torr ved färdig att elda direkt. Träd som ska bli ved fäller vi helst januari till och med mars (april). Veden torkas och finns till försäljning och levereras hem till dig efter midsommar.

  Förboka torr ved

  Butik

  Här kan du beställa vedprodukter direkt för leverans i första hand i närområden som Trosa kommun, Gnesta kommun, Hölö, Mörk etc.

  Vi kontaktar er för planering och leveransdatum.